2009 m. liepos 15 d., trečiadienis

Klonų kario Ra užrašai, kuriuos jis pakeverzojo savo buhalterinės apskaitos knygelėje: puslapis 3

Džedajus – pavojingas ir nenuspėjamas priešo karinis vienetas. Norint užtikrinti Imperijos pajėgų pergalę, būtina, esant galimybei, vengti tiesioginio konflikto, kol bus pasiekta žymi skaitlinė persvara.
Ištrauka iš Imperijos klonų dalinio X-XXXX-YP karinės doktrinos


Krėslas ypatingai gražus ir tuo pačiu siaubingai nepatogus, tačiau imperijos klonui pavojai ir nepritekliai – duona kasdieninė. Miledi tvirtina, kad praktiškai visi prabangos daiktai yra beprotiškai nefunkcionalūs, tiek respublikos išauginti miestai, tiek juose gyvenančių kilmingų ponų ir ponių įnoriai bei įgeidžiai. Ne tik respublikos, ši buvusio kilmingo hato, buvusi liukso klasės jachta irgi yra dar vienas liūdnas šio teiginio įrodymas – begalė tuščios erdvės tenkinti nefunkcionalios tuštybės poreikiams, antra vertus, hatui po blasterio saliutų tas jau seniai neberūpi. Aš manau, kad vienintelis į ši sąrašą nepakliūsiantis daiktas yra mano puikusis blasteris.
Šianakt aš miegojau Miledi lovoje ! Su Miledi ! Be šarvų !
Miledi per miegus tyliai niurnėdama verčiasi ant kito šono, mano šarvai ilsisi tvarkingai sudėti po mano kojomis, o blasteris, geriausias klono draugas, guli štai čia pat ant rašomojo stalo (pastaba ateičiai – rašomasis stalas dar kitaip darbastalis pats nerašo ir ant jų nerašoma, taip, kai kuriose imperijos provincijose vadinami stalai ant kurių pildoma ne ant kurių rašoma, o ant kurių rašiklių pagalba užpildomos plokščios, pagamintos iš nežinia kokio gyvulio odos primityvios informacijos talpos) ir visus mus budriai saugo.
Šiandieną jis puikiai pasitarnavo. Jo dėka, vienai jaunai ir nedisciplinuotai džedajai vardu Alaja, buvo suteikta subordinacijos pamokėlė. Pačiam man tai padėjo suprast, kad kartais išties nebūtinas imperijos kreiseris, kad nukenksmint vieną chaotišką ir piktavališkai mojuojančia jėgos kardu džedaję. Elgiantis lanksčiai kai kada momentinis taktinis pranašumą ir situacijos nenuspėjamumas (pastaba ateičiai – vienas galimas variantas sušukti „Ei džedajau, ne tuo galu jėgos kardą laikai!”) gali atsverti kiekybinę ir kokybinę karinės galios persvarą. Taigi užtenka prabangaus blasterio ir gudraus klono, tai yra manęs - Ra. Aš nesididžiuoju tik darau pažangą ir mokausi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sekėjai