2009 m. liepos 15 d., trečiadienis

Naujasis sezonas: pirmoji ir antroji sesija

Taigi, nuo šiol sesijų apžvalgos bus triumpesnės, tačiau turiu naivią viltį, kad tą kiek kompensuos žaidėjų indelis :)

Trumpa pirmųjų dviejų sesijų reziume:

Giras ir Ra papasakoja savo istoriją. Kaip jie kadaise bėgo iš imperijos tyrimų centro. Kuriame Gyras, prieš savo norą dalyvavo programoje ruošainčioje superinžinierius (mat otavianų protai turi specifinę savybę, labai starčiai vystytis esant kraštutinio streso situacijai). Tad pamokos vykdavo kulkoms švilpiant virš galvų. Tuo tarpu Ra, buvo specialios klonų partijos atstovas, tikslus programos tikslas nebuvo aiškus, tačiau principas buvo toks, jog klonai būdavo metami į labai pavojingas situacijas, kuriose patys turėdavo rasti sprendimus. Ra, buvo vienas iš sėkmingiausių partijos atstovų, nes tokiomis salygomis vis dar buvo gyvas, nors programa tęsėsi jau du metus. Tačiau vieną dieną, jo galvoje subrendo genialus planas, kaip išsppręsti jam teikiamas užduotis vieną kartą ir visiems laikams: reikia pabėgti iš šio komplekso!

Planas netrukus tapo realybe, kai otavianai sukėlė nedidelį sukilimą stotyje. Ir taip, Ra ir Gyras atsidūrė laisvėje, kur po neilgų nuotikių jų keliai netikėtai išsiskyrė, kai laivo ieškantis Ra sutiko Ledi Angrą...

Laivas su kompanija nusileidžia nuošalioje vandenų planetoje, saloje vis puromoje žemės drebėjimų, su pakrypusia akmenine pilimi. Lelen užsidaro savo kajutėje, pareiškusi, jog jai reikia apgalvoti viską kas nutiko, tuo tarpų likusi kompanija apžiūrinėja salą, kurioje jie nusileido.

Eyma nardydama aplinkui, po vandeniu sutinka mažą mergaitę (žmogų, simbiozėje su augalu, leidžiančiu jai kvėpuoti po vandeniu). Ši palaiko nautalanę demonu iš dangaus, tačiau galios pagalba ją pavyksta nuraminti ir suitarti dėl kito susitikimo.

Lelen, paskelbia, jog nuo šiol laivas priklauso visiems, ir po pasitarimo priimamas sprendimas bandyti ieškoti prieglobščio Korporaciniame sektoriuje. Savo pasekėjus ji paveda prižiūrėti Ra, kuris ir atgavęs atminti vis tik lieka lojalus savo šeimininkei, nors po nedidelių derybų pakeičia savo statusą iš pavaldinio į darbuotoją, ir sutaria, kad jam už darbą bus mokama... tik neaišku kaip ir kiek.

Eyma su Lelen kitą dieną keliauja susitikti su vandenyno mergaite. O likusieji sausumoje imasi keturiolikos pasekėjų disciplinavimo. Kas sukelia nemažą nepasitenkinimą tarp pačių pasekėjų, kurie vieninteliu autoritetu laikė Lelen. Konfliktas galiausiai baigiasi kraujo praliejimu. Ir Aalaya, kuri bando užstoti akivaizdžiai pralaiminčius kultistus, baigia savo žygį po šarvuotu klono batu.

Tuo tarpu Lelen ir Eyma sutikusios mergaitę ir papirkusios ją paketu saldainių sužino kad ji gyvena povandeniniame kaime, tačiau po Lelen paskaitos apie smalsumo tenkinimą grįžta atgal. į salą ir ten randa konflikto pasekmes: šūvių žymes ir kultistų kūnus. Parodžiusi, kas čia viršiausias, Lelen išvaikė visus ruoštis skrydžiui. Tuo pat metu, Eyma apatiniame pilies aukšte aptiko ryšulį su krūva perlų. Paėmę kuriuos kompanija paliko jų vietoje saldainių.

Tačiau skrydis buvo atidėtas, kai iš vandens išniro žmogaus siluetas. Paaiškėjo, jog jis čia atvyko pasiaiškinti dėl mainų, mat už perlus jis tikėjosi visai ne saldainių, o ginklų. Ir kadangi kompanija neturėjo tokių, kurie šaudytų po vandeniu, tai vietoj to sutiko atsimokėti savo įgūdžiais - kažką reikėjo pataisyti po vandeniu.

Kadangi be Eymos gerų narų čia nebuvo, tai teko remointuoti senas povandenines valtis, plūduriavusias pilies angare.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sekėjai