2009 m. rugpjūčio 13 d., ketvirtadienis

Apie ką kalbėjosi Ra ir ledi, prieš klonui atsiduriant bakta tanke

- Ar tu pagalvojai, Ra, kodel as pasiemiau tuos zmones? Turejai laiko pagalvoti ir gal radai atsakyma?

- 1. Juos galejot naudot kaip taktini skyda, nors.. jums jo nereikejo 2. Juos galejot naudot kaip tarnus, tachiau mano atlikti stebejimai leido padaryt ishvada, kad tarnu jums irgi nereikia, kaip ir patogumu 3. Galejot turet grupe zhmoniu, kurie jus garbintu, kaip imperatoriu ar kaip deive (panashu ivyki teko stebet planetoj x, per kazhkoku linksma zhmoniu susitikima) .. shi versija gan tiketina.. 4. kad miegot kartu lovoje be sharvu, shi versija paaishkina, kodel triakis buvo piktas ir kodel buvo vartoti tuo metu nesuprantami argumentai "jei tu miegi su ja, tai galvoji, kad dabar tu chia svarbiausias?".. nuojauta sako, kad shi versija yra teisingiausia, nors ji keista, negi taip svarbu yra miegoti lovoje su kita butybe, be sharvu ? miegoti gi gali trukdyt, kai vienoj lovoj ilsisi du

- Jie visi buvo silpnos valios asmenys. Vienas rankos mostas - ir jie seka paskui. O kaip manai, kam man buvai reikalingas tu?

- Pradzhioj norejau sakyt, kad jus sau suformuojate sunkesne uzhduoti, nei priesh tai buvusi, antra vertus, kokia prasme ish tokios uzhduoties, kada esate ivykdzhiusi zhymiai sudetingesnes. todel manau, kad ne. nezhinau, keistai jauchiuosi, kai atsakineju i tokius klausimus, kodel jie uzhdavinejami ?

- Nes as tau daviau laiko pagalvoti, ir man idomus buvo tavo atsakymai. Bet taip, Ra, tu buvai kaip prizas man. Zmogus su stipria valia.

- Musu daug buvo, gal keli vis dar yra. Kartais pagalvoju, kur jie. Kartais, bet ne dabar.



- Tai nori isgirsti atsakymus?

- Teisingus?

- Ziurint ka vadinsi tiesa. As zinau savo elgesio priezastis.

- Manau, kad taip. Nors dazhnai ir Jus ir dzhedajai kalbate man labai nesuprantamai. Minite jegas, kurios man nesuprantamos.

- DZEDAJAI!!!! Jus abu su Giru per daznai minite juos.

- Ne tik mes. Alaja ir Eima sako, kad jos dzhedajes.

- Jus ka, galvojate kad labai skiriates nuo tu merginu? Jus tokie patys.Vi-sis-kai tokie patys. Tik jusu niekas nemoke, ne taip kaip ju. Tiek tu, tiek Giras - jus abu galetumet ta pati, kaip ir jos. Tai priezastis, del ko as rinkausi tave. Stiprios valios zmogus, jautrus Galiai. Jus panasesni negu galvojate. Tie vargsai, kuriuos jus taip beprasmiskai iszudete... Silpnavaliai, bet visiskai atsidave. Jus kitokie.



- Ash vel nieko nesuprantu. Juos moke kitaip nei mus. Del to mes ir esam skirtingi. Beto ir vardai musu skirtingi. Rases irgi. Mes su tavim gal. Mes ir alaja... Na ne. Ji gi twyleke !!! Eima nautalane, ji gali plaukiot po vandeniu. Ash ne. Bet ash moku shaudyt. As gal ir suprantu, t.y. nesuprantu, bet jauchiu, kad kalbedama apie ta keistaja galia, gal ir esi teisi. negaliu paaishkint bet atrodo, kad taip. Ir shi kart ash Jusu nebandysiu itikint, kad ash pasielgiau, kaip pasielgt turejau, jau pirma karta jiems nusizhengus. Turi daryt tai ka turi daryt
Man taip tai akivaizdu, kaip kad dabar turiu Jusu klausytis. Ne del to kad privalau, tiesiog turiu ar noriu. Velgi nezhinau, ash dar daug ko nesuprantu. Bet, ka suprantu, ta gerai, mus moke gal ir zhiauriai. Bet tik del to ash gyvas.

- TIE SKIRTUMAI NERA ESMINIAI



- As esu pavojinga, Ra. Tikrai, labai, pavojinga. Ir kuo ilgiau as bunu viena - tuo pavojingiau man vel kazka sutikti. Tie zmones buvo tam ir skirti. Kad neuzsimirsciau. Kad sekancio uosto, i kuri atskrisiu, nepaversciau kruvinu skerdyniu lauku. Tai jau yra buve per daug kartu. Tokia buvo ju misija, iki tol, kol mes nesutikome padavaniu, ir Giro. Bet tu pats matei - kartais man nepadedavo ir kompanija, tie lojalus zmones, kurie buvo pasiryze bet kam del manes. Kaip ir sakiau tau jau ne karta - mano kompanijoje tau buvo skirta speciali uzduotis.

- Ash suprantu. Ir del to abejoju ar teisingai elgiuosi. Nes ash zhinau, kad tu pavojinga, jauchiu. Ir zhinojau, kai turejau kelias progas jusu atsikratyt. Mus mokino priimt intuityvius taktinius sprendimus. Reaguot i pavojinga aplinka. Sunaikint ja, jei yra galimybe, pasitraukt ir gryzus sunaikint ir vel. O ash jau tiek daug pazheidzhiau. Doktrinu. Punktu. Ir vis dar gyvas. Ash turechiau pasikelt blasteri. Reaguot i tai, kad ne ash ji ten numechiau. Bet to nedarau. Ir zhiuredamas i Jus jauchiuosi keistai. Ir gyvas. Vis dar gyvas.

- TU buvai asmens sargybinis.Ne tik tas, kuris saugo mane nuo aplinkos, bet ir tas, kuris saugo aplinka nuo manes.

- Ne kuno ? Sielos ? Minejo chia toki termina Alaja, prie lauzho, ash tada visishkai nieko nesupratau.

- Tarkim, sielos. Tavo balsas turejo pakeisti ta, kuris man snibzda tuomet, kai bunu viena. Kuris mane ragina nusiimti raisti.

- Jauchiu, kad suprantu, nors tai prieshtarauja daugeliui dalyku, ka ash machiau ir ko manes moke. Bet tai nedaro manes ypatingu, sargu gali buti betkas, tam nereikia igudzhiu, taktikos. Nereikia saugot, kad kazhkas ishlys ish uzhnugario, smogs. Nors apie sielos taktika ash nieko neishmanau, nemachiau ash sielos. gal del to, kad atsiradau ne taip kaip visi.

-O blasterio tu nepakelsi. Zinai, kad tai beprasmiska. Siela tai tik vienas is pavadinimu. Daznas atranda sau tinkamiausia.

-Neprotinga, nes musu jegos nelygios. Machiau ka gali padaryt. Priesh dzotini blasteri, niekas irgi neeina su rankiniu. Nebent gudrumu patenki i vidu. Tiesiog, tu ne dzotas, nors ir pavojinga... Jus - ne tu. Nes jei butumet, manes chia vienaip ar kitaip nebutu. Per daug klaidu padariau.

- Mirtis yra beprasmiska bausme. Is jos nepasimokoma.

- Ji efektyviausias sprendimas. Nors ir lengviausias, sutinku.

- Bet ji nera pamoka.

- O bausme, ne mirusiam, ji yra gyviesiems.

- O tu matai dar ka nors kambaryje?

- Mire klonai blasteriais negroja. Ne. bet prie kapitono pulto sedi dabar Giiras, kitur kazhka daro Alaja ir kiti. Esu tikras, kad ish mano mirties, shiokia ar tokia pamoka isheitu.

- Padavanes mokosi kitais budais.

-Ash ne padavanas, ash buves imperijos klonas. Ash mokausi taip, kaip mokosi buve imperijos kareiviai.

- O nenoretum mokytis kitaip?

- Efektyviau ?

- Kitaip. Bet tau teks ismoksti galvoti kitaip.

- Galbut, tik kas mane mokys. Kam to reikia ?
Galvoti kaip kam?
- Na, eyma butu puikus mastymo pavyzdys, jeigu nori tapti jedi.
- Ash neapsimesiu, kad viska supratau. Bet ash galiu pabandyti. Tiesiog ash manau, kad Jus neefektyviai ishvaistysit laika ir viskas baigsis, taip kaip viskas baigiasi. Ash norechiau pabandyt mokytis ir galvoti kitaip. Tiesiog viskas per daug neiprasta. Tiek. Jei ash siela saugau, darydamas visishkai netinkama man darba, tai manau vienaip ar kitaip ash vis dar ja saugosiu. Kad ir kas per technologinis stebuklas tai butu.
- Tuomet as tau parodysiu, ka ir nuo ko tu saugai...


...pries Ra atsijungiant savo /cenzūruota redaktoriaus/ baloje, Lelen jam pasnibzda, jog tai tebunie Ra pamoka, ir kad jis tikrai nemirs. Ji neleis jam numirt.

2 komentarai:

Sekėjai