2009 m. rugpjūčio 11 d., antradienis

Naujasis sezonas: penktoji sesija

Trumpai :)

Kol Eyma ir Aalaya laukia pinihų už perlus, Ra grįžta į laivą. Čia jį pasikalbėti pasikviečia Lelen. Giras tuo tarpų išlaužia laive buvusį seifą ir sumoka baudą CSA pareiūnams.

Tuo tarpu grįžta pirkėjas turėjęs Aalayai ir Eymai atnešti pinigus už perlus ir pareiškia, jog rado joms daug geresnį pirkėją, pasiūlysiantį joms didesnę sumą. Šioms bemėginant mandagiai išsisukti (mat kvepia kažkuo nešvariu), į svečius atvyksta ir naujasis pirkėjas - miesto administratorius. Merginos sprunka iš įtartinos situacijos, nors jas intensyviai kviečia apsilankyti miesto rotušėje.

Merginos susisiekia su laivu ir praneša apie situaciją. Tup pat metu Giras mato kaip Lelen koridoriumi nuneša į medicinos skyrių leisgyvį kloną... paklausta kas nutiko, atsako, jog jis prašė jos pamokos.

Grįžus merginoms, Lelen pasiūlo vis tik priimti administratoriaus kvietimą. Rotušėje jie patenka į holokonferencijų salę, kur miesto taryba derasi su CSA dėl karantino. Mat CSA pasiekė žinios, jog šiame mieste yra daugybė nelegalių, iš Korporacinio sektoriaus pasprukusių robotų ir jie visiškai užblokavo galimybę atvykti ar išvykti iš šios planetos. Draudiimas galioja ir mūsų kompanijai. Manydami, jog kompanija yra imperijos atstovai, vietiniai tikisi, jog jie padės nuimti blokadą. Tačiau Lelen tenka susidurti su corporacijų teisės ekspertu (Aalaya ir Eyma atsisakė dalyvauti šiame spektaklyje). Karantino nuimti niekas nė nesiruošė, tačiau Lelen gavo sarašą teisės aktų, kurie apibrėžia karantino taisykles ir išimtis.

Eyma ir Aalaya galiausiai išsireikalauja žadėto perlo pardavimo, atsisako paimti daugiau nei jie verti, nors joms tą ir siūlo (vis dar tikėdamiesi papirkti "imperijos atstovus).

Grįžus į laivą Lelen ima kapstytis tarp senojo laivo šeimininko dokumentų, ieškodama ko nors kas tiktų kuriam nors iš gausybės kodekso punktų. Galiausiai randa tokį dokumentą, tačiau jis ne visai atitinka realią situaciją (datos, registracijos numeriai...)

Aalaya pasisiūlo rasti kas pataisys šią bėdą. Visa kompanija keliauja į turgų. Kur Aalaya suranda sename laivo korpuse įsikūrusią užeigą, su ten besirenkančiais reikiamos kategorijos lankytojais. Pasiklausinėjusi šen bei ten, randa reikiamą žmogų, derybos su kuriuo baigiasi nedideliu incidentu, po kurio pataisymus pasižadama padaryti greitai ir pigiai.

Tuo pat metu po turgų klaidžioje Eyma ir Gyras ieškodami detalių šviesos kardui. O turguje tuo metu siautėja CSA droidai, tikrindami ir areštuodami visus nelegalius ar taip atrodančius robotus. Jiems jau apsipirkus, viename iš nuošalesnių tunelių prie jų prisistato du susijaudine droidai, administracinis ir astromechinis ir ima klausinėti, ar kompanija nenorėtų nebrangiai įsigyti dviejų puikių droidų. Supratęs užuominą, Giras pabėgelius sugruda į krovinių skyrių.

Po kurio laiko kompanija gauna "pataisytą dokumentą", jį įbruka CSA droidų vadui ir nieko nelaukdami pakylą. Ignoruodami droidų pavymui transliuojamus prašymus patikslinti dokumento registravimo numerį, mat šis neatitinka duotojo domenų bazėje. Kai paskui juos pasiunčiami nepilotuojami naikintuvai, jau būna per vėlu, laivas neria į hypererdvę.

Po Savaitės jis išnyra virš pastelinės žalsvos planetos. Šias kordinates nurodė Lelen, pareiškusi, jog čia reikia nuvykti dėl Ašlos. Laivas nusileidžia laukymėje didelio apsnigto miško, kurio medžių viršunes pastoviai tranlko žaibai, o jų papėdėje augančių samanų stiebeliai žybčioja statinės elektros iškrovomis.

Lelen paprašo palaukti visų čia, o pati medžių šakomis nušoliuoja gilyn į mišką. Kur netrukus suranda sau gerai pažįstamą vietą - laukymę, kuria tarsi kupolas dengia susipynusios šakos. Jos viduje matosi gyvenimo pėdsakai, bei senovinės struktūros liekanos. Lelen prisimena, kaip per paskutinį apsilankymą čia bandė įvylioti šios vietos gyventoją į spąstus, tačiau tai nebuvo taip lengva. Ir tai, kaip išvykdama iš šios planetos, kurioje šifravo senovinius užrašus, nuo jo gauna raištį, kurį iki šiol nešioja ant akių, padaryto iš pamušalo piloto krėslo, laivo kuriuo ji čia atskrido, ir kuriame vietinis padarė tvarką... Tačiau netrukus Lelen užpuola kailiais apsikarstęs ir gauruotas žmogysta, kuris šokinėdamas nuo medžio ant medžio ir mosuodamas pagaliais po neilgo susirėmimo ledi gauna smūgį nuo kurio praranda samonę.

Nesulaukdamos grįžtančios Lelen, jos ieškoti patraukia ir dvi mokinės. Tuo tarpu Giras užsiima droidais. Paaiškėja, jog tai DR10 -B2 (astromechinis droidas) ir N8-AZ282 (administracinis droidas). Abu jie slapstosi nuo jiems gręsiančio planuoto atminties išvalymo. Giras suveda administraciniam droidui kulinarijos programą (kurią įsigijo turguje) ir ima mokinti gaminti valgyti.

Bet jo darbus nutraukia keisti įvykiai. Nežinia kas, užpuola laivą. Oru skraidantis šviesos kardas apgadina laivą, perkirsdamas lieptelio pakėlimo mechanizmą, o galiausiai bandantis kilti laivas nuvirsta ant šono ir užgęsta.




Tuo metu mokinės pasiekia aikštelę (kurioje tvyro tamsios galos klvapas). Aikštės pakraštyje jos pamato žemyn galva pakabintą Lelen, tačiau einant artyn, priešais jas išdygsta gauruotas pavidalas...

Paaiškėja, jog tai ir yra vietinis gyventojas. Kaip vėliau paaiškino Lelen - pilkasis džedajus, einantis šviesiu keliu, tačiau kadaise išvytas iš ordino dėl nesutarimų. O šią vietą pasirinkęs, nes ten kur stipri tamsioji galia, galima grūdinti savo šviesiąją pusę.

Tarp atsiskyrelio ir atėjusių merginų kilo derybos: gražinkit mums Lelen, o kam jums ji? Diskusija užsitęsė, buvo siūloma paimti maisto, grąsinama, prašoma. O kilpoje kabanti lelen taip pat atsipeikėjo ir išsakė savo nuomonę. Galiaisia senis atlyžo. Paaiškinęs, jog taip daro tik todėl, kad lelen suprastų, jog ji priklauso ne tik nuo savęs, bet ir nuo kitų.

Penktoji sesija baigėsi prie laužo, valgant atsineštą žuvį.

1 komentaras:

Sekėjai